ОПОВІЩЕННЯ НАСЕЛЕННЯ ПРО НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ
«УВАГА ВСІМ!» – це головний сигнал цивільного захисту. Подається включенням електросиренсирен звукового оповіщення цивільного захисту для привернення уваги населення в екстремальних випадках.
Почувши цей сигнал, негайно увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення оперативного чергового пункту управління Черкаської облдержадміністрації. Тим, хто знаходиться на вулиці, слід зайти в установу, магазин, де попросити зробити теж саме.
На кожний випадок загрози надзвичайних ситуацій готуються варіанти повідомлень, які потім, з урахуванням конкретних подій, корегуються.
Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів (електросирени, гудки і т.д. і т.п.).
Вислухавши це повідомлення кожний повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.
Повідомлення включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації; розміри та її масштаби; час початку та тривалість дії факторів ураження; територія (район, вулиці, будинки і т.д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуаціях.
ЗМІСТ КОЖНОГО ПОВІДОМЛЕННЯ буде залежати від екстремальних умов, розмірів, тривалості та масштабів можливих наслідків надзвичайних ситуацій, ступеню небезпеки факторів ураження для населення та стану рятувальних і невідкладних аварійних відновлювальних робіт.

Корисна інформація для жителів міста Черкаси на випадок надзвичайної ситуації розміщена на сайті Черкаської міської ради у розділі «Безпека населення»: Тут ви знайдете адреси збірних пунктів евакуації, корисні телефони, карти місць-укриттів, план-схема розвезення питної води тощо.